DOSAB Kreş

Kişisel Verilerin Korunması

Hakkımızda Kadromuz Binamız Sınıflarımız Sağlık Servis Beslenme Kişisel Verilerin Korunması

ÖZEL DOSAB GÜNDÜZ BAKIMEVİ VELİ-ÖĞRENCİ AYDINLATMA METNİ

Kişisel verilerinizin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla Özel DOSAB Gündüz Bakımevi (“Kurum”) tarafından hangi kapsamda işlenebileceği aşağıda açıklanmıştır.

Aşağıda verilenler ile sınırlı olmamak kaydıyla veri kategorileri ve detayları verilen veli ve öğrencilerimize ait kişisel verilerinizi 6698 Sayılı Kanun Madde 4 ile belirtilen “Genel İlkeler” e uygun şekilde işleyeceğimizi bildiririz.

KİMLİK KATEGORİSİ

DETAY

Kimlik Verisi

Ad, soyad, TC No, doğum yeri, doğum tarihi, doğduğu ülke, cinsiyet, medeni durum, TC kimlik sureti (seri no, cüzdan no, anne adı, baba adı, il, ilçe, mahalle, cilt no, aile sıra no, hane no, sayfa no, kayıt no, nüfusa kayıtlı olduğu yer, veriliş nedeni, veriliş bilgileri, önceki soyadı

İletişim Verisi

Telefon numarası (ev telefon, GSM no), açık adres bilgisi, e-posta adresi, şirket içi iletişim bilgisi (telefon santrali kayıtları, iş e-posta)

Özlük Verisi

Bordrolar, veli işyeri bilgileri, öğrenci kişisel beceri bilgisi, velayet bilgisi,

MEB( E-okul bilgileri), sınav puanı ve gelişim raporları, veli toplantı tutanakları,

veli-danışman görüşü ve görüşme tutanakları

Hukuki İşlem Verisi

Adli makam yazışma bilgileri, velayete dair mahkeme evrakı

Finans Verisi

Veli finansal ve maaş bilgileri, banka bilgileri, IBAN No, hesap no,

gelir vergisi matrahı, nafaka bilgileri, mal varlığına ilişkin bilgi ve belge, SGK hizmet dökümü

Mesleki Deneyim

Diploma bilgileri, mezuniyet bilgileri

Görsel ve İşitsel Kayıtlar

Fotoğraf, ses, kamera kaydı (görsel ve işitsel kayıt), web sitesine konulan etkinlik fotoğrafları

Sağlık Bilgileri

Öğrencinin hastalık, alerji ve engellilik bilgileri, rapor bilgileri, kişisel sağlık bilgileri, laboratuvar teknik sonuçları, kan grubu bilgisi

Ceza Mahkumiyeti ve Güvenlik Tedbirleri

Adli sicil kaydı

Aile ve yakını Verisi

Eş ve çocuklarına dair yasal bildirim verileri, ad soyad, telefon numaraları

İşlem Güvenliği Verisi

Internet sitesi ziyaret kayıtları, yazışma kayıtları

Öğrencinin Gündüz Bakımevi ücretinin velinin çalıştığı firma tarafından ödenmesi hâlinde ilgili firmaya dair unvan, adres, telefon, e posta, vergi numarası, yetkili kişi imzası, imza sirküleri ile bu sirkülerde yer alan veriler, firmaya ait banka hesap bilgileri dair veriler de Kurumumuz tarafından işlenmekte ve saklanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ, HUKUKİ SEBEBİ VE İŞLEME AMAÇLARI

Kişisel Verileriniz, Kurumumuz ile olan ilişkinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle Kurum birimleri ve ofisleri, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı veya elektronik olarak toplanabilecektir.

Toplanan kişisel verileriniz, Kurumumuz tarafından verilen eğitim-öğretim hizmetinin mevzuata uygun olarak yerine getirilmesi amacıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. Ve 6. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dâhilinde aşağıdaki amaçlarla işlenecektir.

Kurumumuz hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları Hakkındaki Yönetmelik ve bağlı olduğu T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve/veya T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik, yönerge, genelge kapsamında aşağıdaki amaçlarla kişisel verilerinizi fiziki ve elektronik ortamda kayıt altına almaktadır.

• Kayıt işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi,

• Eğitim-öğretim faaliyetinin başlaması ve devam ettirilebilmesi,

• Ödeme ile ilgili planlama yapılabilmesi ve takibi,

• Öğrencinin/Öğrencilerin sağlık dosyalarının oluşturulması ve sağlık bilgilerinin gerektiğinde kurum içi ilgili birim ve acil durumlarda hastane, sigorta ile paylaşılması,

• Uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülebilmesi amacıyla,

• T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği doğrultusunda öğrenciye ilişkin değerlendirmelerin ve ilgili Bakanlığa iletilmesi,

• Gelişim raporu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi,

• T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurum içinde gerçekleştirilecek denetimlerde yasal tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi,

• Diğer Kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmesi,

• Mahkeme kararı ve icrai işlemlerin yerine getirilmesi

• Adli ve İdari merciler tarafından öngörülen bilgilerin saklanması.

Kurumumuz hukuki yükümlülüklerini yerine getirmek ve temel hak ve özgürlüklere zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatleri çerçevesinde aşağıdaki amaçlarla kişisel verilerinizi fiziki ve elektronik ortamda kayıt altına almaktadır.

• Acil durumda öğrencinin güvenliğini sağlamak amacı ile gerekli kişilerle iletişim sağlanabilmesi,

• Öğrencinin kurum içi süreçlerin işletilmesi için gerekli bilgilerin kayıt altına alınması, işletilmesi ve gerektiğinde ilgili taraflarla paylaşılması,

• Öğrencinin sosyal gelişimlerinin gözlenerek destek sağlanması,

• Öğrencinin gelişim, yatkınlık ve uyum durumunun analizi ve takibi,

• Öğrencinin kişisel ve psikolojik durumunun değerlendirilmesi ve rehber öğretmen, veli ve diğer ilgili kişilerin görüşlerinin kaydedilerek sürecin gözlemlenmesinin sağlanması,

• Veli görüşmelerinde öğrenci ile paylaşılan önemli bilgilerin kayıt altına alınması ve sürecin gözlemlenmesinin sağlanması,

• Her türlü kutlama, gezi, kültürel faaliyet, turnuva ve yarışmalara katılmak isteyen öğrencilere ilişkin izin süreçleri, talep ve onay ile her türlü izin konularının yürütülmesi,

• Güvenlik sebepleri doğrultusunda erişim kontrolü,

• Bilgi güvenliğinin oluşturulması, korunması ve denetiminin yapılması, internet log kayıtlarının tutulması,

• Hizmet kalitesinin artırılması,

• Yemek ve servis hizmetlerinin temini amacıyla adres ve kimlik verilerinin işlenmesi ve ilgili şirket ile paylaşılması,

• Ödemelerin Firma tarafından yapılması hâlinde Firma’ya ait verilerin işlenmesi,

Kurum içindeki güvenliğin temini amacıyla kamera kaydıyla izleme yapılmakta aynı zamanda günlük eğitim-öğretim faaliyetinin sonunda öğrencinin teslimi amacıyla üçüncü kişilere ait bilgi ve veriler de Kurumumuzda işlenmektedir.

Kurumumuz tarafından yapılan etkinlik ve gösteriler kapsamında, öğrenci ve velilere ait bulunan fotoğraf, ses ve görüntü kayıtları açık rızanız dahilinde fiziki ve dijital olarak web sitemizde yayınlanmakta ve Kurumuzdaki panolara asılmaktadır.

Ayrıca talebiniz ve kabulünüz hâlinde, öğrencinizin durumu (kuruma giriş-çıkış bilgisi, etkinlik katılımı, gelişim bilgisi vb.) ile Kurum faaliyetleri (veli toplantıları, faaliyet/geziler vb.) hakkında tarafınızdan belirlenecek olan cep telefonu numaraları ve/veya mail adreslerine, kuruma veya kurum öğretmenlerine ait telefon ve/veya mail adresleri üzerinden bilgilendirme yapmaktayız.

Veri Sorumlusu olarak Kurumumuz, eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütürken veli ve öğrencilere dair işlediği kişisel verilerde Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları Hakkında Yönetmeliği ve diğer mevzuatlara, 5651 İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na uygun hareket eder.

Kişisel verileriniz, kanuni zamanaşımı sürelerinden az olmamak kaydıyla ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre kadar muhafaza edilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT İÇİNDE AKTARILMASI

Kişisel verilerinizi, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek adına Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Özel Çocuk Kulüplerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları Hakkında Yönetmelik ve bağlı olduğu T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve/veya T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik, yönerge, genelge ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere sair mevzuat hükümleri izin verdiği ve gerektirdiği ölçüde yetkili kamu ve özel kurum veya kuruluşlar ile paylaşıyoruz.

Kişisel verilerinizi Sözleşme’nin ifası ve mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek amacıyla özellikle ödeme süreçlerinin yürütülmesi, faturalama yapılması amacıyla muhasebe programlarında işleyerek denetçiler ve müşavirimiz ile paylaşabiliyoruz.

Sağlık verilerinizi, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, tedavi ve sağlık kontrolü yapabilmesi amacıyla işyeri hekimimiz ve sağlık taramasını yapan sağlık kuruluşu ile paylaşabiliyoruz.

Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla özellikle; savunma hakkımız çerçevesinde hukuki danışmanlarımız ile hukuka ve usule uygun olması koşuluyla mahkeme kararı veya delil talebi gibi hukuki talepleri yerine getirme yükümlülüğümüz çerçevesinde ilgili kurumlarla paylaşabiliyoruz.

Kurum işlerinin idaresi, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi, Kurum politikalarının uygulanması amacıyla özellikle;

• Öğrenci taşıma sürecinin yürütülmesi amacıyla servis firmalarıyla;

• Öğrencilerin beslenme ihtiyaçları kapsamında yemek şirketleri ile,

• Kırtasiye, kitap vb. ekipmanların temini amacıyla özel hukuk kişileriyle,

• Eğitim süreçlerinin yerine getirilmesi için eğitim kuruluşlarıyla,

• Etkinlik, gösteri ve geziler kapsamında ilgili üçüncü kişilerle kişisel verileriniz paylaşılmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT DIŞI İLE PAYLAŞILMASI

Hâlihazırda kişisel verileriniz yurtdışına aktarılmamaktadır. Rıza göstermeniz hâlinde kişisel verileriniz yurt dışındaki üçüncü kişilerle paylaşılabilmektedir.

HUKUKİ HAKLARINIZ

Kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin KVKK’nın 11. Maddesi uyarınca sahip olduğu haklar aşağıdaki gibidir;

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarar uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, kimliğinizi tespite yarar bilgileriniz ve kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte, KVK Kanunu’nun 11’inci maddesinde belirtilen hangi hakkınızın kullanımına ilişkin olduğunu da belirterek aşağıdaki adrese doğrudan veya iadeli taahhütlü mektup yoluyla yahut www.dosab.org.tr internet adresimizde yer alan Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak KEP adresimiz olan dosab@hs02.kep.tr adresine kurumumuz bünyesinde kayıtlı e-posta adresiniz yoluyla iletebilirsiniz. Başvurunun tarafınıza ait olup olmadığını teyit etmek amacıyla sizleri arayabilir ve ek doğrulamalar talep edebiliriz.

Başvuru Adresimiz:

Özel DOSAB Gündüz Bakımevi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Çiğdem 2 Sok. No:7 Osmangazi/BURSA

Veri sahibinin başvuruyu bizzat yapması zorunludur. Veri sahibi dışındaki başka kişiler tarafından başvuruda bulunulması hâlinde, veri sahibi tarafından, başvuruda bulunacak kişi adına düzenlenmiş, içerisinde talep konusunda yetki verildiğine dair hususu barındıran özel vekaletname sunulması zorunludur. Aksi hâlde yapılacak başvurular veri gizliliği ilkesi gereği dikkate alınmayacaktır.

Kurumumuz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, tarafımızca Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.


Web Tasarım & Hosting : yeşilbeyaz